3D Printing

Filed under: - Prototyping,Methodieken,Nieuws — Sonja de Graaf om 01:16 uur op dinsdag 20 januari 2009

Een Nederlands bedrijf dat online 3D printen aanbiedt. Je kunt je eigen 3D ontwerp via de website uploaden en laten printen.

Moodboard tool

Filed under: - Moodboards,Methodieken — Sonja de Graaf om 00:58 uur op dinsdag 20 januari 2009

Website waar je online moodboards kunt maken met afbeeldingen afkomstig van andere websites.

Wireframing

Filed under: - CHI,- Wireframing,Human Technology,Methodieken — Sonja de Graaf om 00:51 uur op dinsdag 20 januari 2009

De letterlijke betekenis van een wireframe is een draadmodel. Hier wordt echter een schematische weergave van een interface bedoeld. Wireframes kunnen als middel gebruikt worden voor het weergeven en het presenteren van functionaliteit, navigatie en inhoud van een applicatie of website.

Hieronder een aantal tools voor het maken van wireframes:

Storyboard Tool

Filed under: - Storyboarding,Methodieken — Sonja de Graaf om 21:53 uur op donderdag 9 oktober 2008

Prototype van storyboard software om een storyboard te schetsen.

Paper prototyping

Filed under: - CHI,Human Technology,Methodieken — Sonja de Graaf om 15:02 uur op maandag 22 oktober 2007

Een paper prototype is een op papier uitgetekende interface die de functionaliteit van een systeem weer geeft. Tijdens een paper prototype sessie interacteert een toekomstige gebruiker met deze papieren versie van de interface. De sessiebegeleider simuleert hierbij de werking van het systeem door steeds de papieren versie van de verschillende schermen te verwisselen.

Soorten bevindingen op basis van een prototype sessie:
– Usability problemen.
– Ontbrekende functionele vereisten.
– Voorkeur voor een bepaald ontwerp.

HTA Tool

Filed under: - Taakanalyses,Human Technology,Methodieken — Sonja de Graaf om 14:53 uur op vrijdag 8 december 2006

TaskArchitect (software) is een hulpmiddel voor het maken van een HTA (hiërarchische taakanalyse). Op de website van TaskArchitect kun je een gratis trial van deze software downloaden.

Heuristic Evaluation

Filed under: - CHI,- Heuristieke evaluatie,Human Technology,Methodieken — Sonja de Graaf om 22:59 uur op maandag 27 november 2006

Een expert review kan op meerdere manieren plaatsvinden. Een veelvuldig toegepaste techniek is de zogenaamde “heuristic evaluation”. Bij een “heuristic evaluation” wordt na een korte introductie van het systeem, door één of meerdere usability experts een user-interface evaluatie uitgevoerd ten opzicht van een aantal algemeen geldende principes (heuristics).  

Informatie afkomstig van Improveqs

 

Intranet Satisfaction Questionnaire

Filed under: - CHI,- Vragenlijsten,Human Technology,Methodieken — Sonja de Graaf om 15:12 uur op donderdag 9 november 2006

De Intranet Satisfaction Questionnaire (ISQ) is een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst die ontworpen is om de gebruikerstevredenheid van een Intranet te meten. De ISQ kan helpen de belangrijkste zwakheden te identificeren. Momenteel bestaat ISQ in 4 talen (Engels, Duits, Frans, Italiaans). Het gebruik van de ISQ is kosteloos.

Usability Toolbox

Filed under: - CHI,Methodieken — Sonja de Graaf om 18:57 uur op donderdag 19 oktober 2006

Overzicht van methodieken om de bruikbaarheid te evalueren.

Artikelen over persona’s

Filed under: - Persona's,Methodieken — Sonja de Graaf om 17:30 uur op dinsdag 17 oktober 2006

Persona’s zijn een design- en communicatietool voor alle disciplines (van marketing tot en met techniek) die betrokken zijn bij dienst- en of productontwikkeling. In plaats van te ontwerpen voor alle gebruikers of een goede gemiddelde hiervan richt men zich op 1 persoon met een aantal specifieke eigenschappen en proberen zo een product te ontwikkelen dat aan de wens van zeer velen voldoet.

Volgende pagina »