Wireframing

Filed under: - CHI,- Wireframing,Human Technology,Methodieken — Sonja de Graaf om 00:51 uur op dinsdag 20 januari 2009

De letterlijke betekenis van een wireframe is een draadmodel. Hier wordt echter een schematische weergave van een interface bedoeld. Wireframes kunnen als middel gebruikt worden voor het weergeven en het presenteren van functionaliteit, navigatie en inhoud van een applicatie of website.

Hieronder een aantal tools voor het maken van wireframes:

Being Human

Filed under: - CHI,Human Technology,Nieuws — Sonja de Graaf om 21:55 uur op zaterdag 5 april 2008

Rapport van Microsoft Research Ltd over Mens Computer Interactie in de toekomst.

Basisboek Human Technology Interaction

Filed under: Human Technology,Nieuws — Sonja de Graaf om 22:12 uur op maandag 21 januari 2008

In het voorjaar van 2008 verschijnt het Basisboek Human Technology Interaction. Lees meer hierover op de website van Wolters-Noordhoff.

Universally Accessible Games

Filed under: - CHI,Doelgroepinformatie,Human Technology,Richtlijnen — Sonja de Graaf om 15:29 uur op dinsdag 15 januari 2008

Universally Accessible Games – Website van de Human – Computer Interaction Laboratory die onderzoek verricht naar user interfaces voor interactieve producten en diensten die toegankelijk, bruikbaar en geschikt zijn voor diverse groepen gebruikers.

 

Universal Usability

Filed under: - CHI,Doelgroepinformatie,Human Technology,Richtlijnen — Sonja de Graaf om 14:48 uur op dinsdag 15 januari 2008

Universal Usability in Practice – Website van de Universiteit van Maryland in de USA met links t.a.v. het ontwerpen voor:

Toegankelijkheid gebouwen

Filed under: - Built and environment,Human Technology — Sonja de Graaf om 12:53 uur op dinsdag 23 oktober 2007

Paper prototyping

Filed under: - CHI,Human Technology,Methodieken — Sonja de Graaf om 15:02 uur op maandag 22 oktober 2007

Een paper prototype is een op papier uitgetekende interface die de functionaliteit van een systeem weer geeft. Tijdens een paper prototype sessie interacteert een toekomstige gebruiker met deze papieren versie van de interface. De sessiebegeleider simuleert hierbij de werking van het systeem door steeds de papieren versie van de verschillende schermen te verwisselen.

Soorten bevindingen op basis van een prototype sessie:
– Usability problemen.
– Ontbrekende functionele vereisten.
– Voorkeur voor een bepaald ontwerp.

DENIM – prototyping interfaces

Filed under: - CHI,Human Technology — Sonja de Graaf om 16:34 uur op vrijdag 8 december 2006

DENIM (freeware) is een tool die webdesigners kan helpen om een goed (interactie) ontwerp van een website en interface te maken. De tool is ontwikkeld door DUB, een samenwerkingsverband tussen de faculteit en studenten van de Universiteit van Washington die zich bezig houden met CHI.

HTA Tool

Filed under: - Taakanalyses,Human Technology,Methodieken — Sonja de Graaf om 14:53 uur op vrijdag 8 december 2006

TaskArchitect (software) is een hulpmiddel voor het maken van een HTA (hiërarchische taakanalyse). Op de website van TaskArchitect kun je een gratis trial van deze software downloaden.

Heuristic Evaluation

Filed under: - CHI,- Heuristieke evaluatie,Human Technology,Methodieken — Sonja de Graaf om 22:59 uur op maandag 27 november 2006

Een expert review kan op meerdere manieren plaatsvinden. Een veelvuldig toegepaste techniek is de zogenaamde “heuristic evaluation”. Bij een “heuristic evaluation” wordt na een korte introductie van het systeem, door één of meerdere usability experts een user-interface evaluatie uitgevoerd ten opzicht van een aantal algemeen geldende principes (heuristics).  

Informatie afkomstig van Improveqs

 

Volgende pagina »